Tags

, , , , , , ,

Hello sweets,

two big cherry trees grow in my garden, I could eat tons of cherries, but every year inevitably, huge amounts of them will rot and not be eaten at all. This year we also have the trees of the neighbour who doesn’t live here anymore and has three cherry trees that now are full of these extremely yummy food.

Last year I made jam. It’s fun to do, easy, but inevitably there will be some jars left. Therefore, this year we decided to make Cherry Juice. We didn’t want to make real syrup, because too much sugar is needed, and we are living quite healthy and don’t want to give my little nephew too much sugar either. So this is a recipe for a delicious Cherry Juice for which you’ll need only lots of cherries and water ^^, enjoy!

Ingredients for 1 liter (33,8 fluid oz)

2 kg (4,4 lbs) cherries

150 ml (5 fluid oz) water

Directions (See photos!)

  1. First of all you will need to sterilize the bottle. In order to this you have to immerse the bottle in boiling water. I did it for approximately 10/15 minutes.
  2. Pit the cherries either with a cherry pitter or with your hands (I suggest the last one, pay attention for your clothes).
  3. In a big sauce pan combine cherries and water and bring to a boil.
  4. When it boils, blend the mixture and let simmer for 10 minutes on a low heat.
  5. Strain the mixture with a strainer and discard the pulp.
  6. Bottle the mixture, seal the bottle and using the same method used for the sterilization, immerse the bottle in boiling water for 10 minutes.
  7. Allow to cool (it take some hours, I left it overnight) and serve adding water to your taste.

bloglovin

Ciao!

Nel mio giardino crescono due begli alberoni di ciliegie, ne potrei mangiare chili, ma ogni anno, inevitabilmente, molte vanno sprecate perché marciscono. Quest’anno abbiamo anche gli alberi del vicino a cui badare, che straripano di ciliegie.

L’anno scorso abbiamo fatto la marmellata. E’ divertente, facile, ma comunque ne rimangono sempre dei barattoli pieni. Quindi quest’anno abbiamo optato per il succo di ciliegie. Non volevamo fare del vero sciroppo perché ci vuole tantissimo zucchero, e essendo abbastanza attenti per queste cose, e volendo prepararlo anche per il mio nipotino (che non vogliamo riempire di zucchero). Ecco quindi la ricetta per questo succo buonissimo per il quale vi serviranno solo tantissime ciliegie e dell’acqua.

Ingredienti per 1 litro di succo

2 kg di ciliegie

150 ml di acqua

Procedimento (guardate le foto!)

  1. Prima di tutto sterilizzate la bottiglia immergendola in acqua bollente per 10-15 minuti.
  2. Snocciolate le ciliegie (noi l’abbiamo fatto a mano, ma attenzione ai vestiti!)
  3. In una pentola unire le ciliegie e l’acqua e portare a ebollizione
  4. Quando bolle, togliere dal fuoco e passare il frullatore a immersione.
  5. Rimettere sul fuoco e far bollire a fuoco lento per 10 minuti.
  6. Passare il tutto in un colino e eliminare la polpa.
  7. Versare il succo nella bottiglia e chiudere  con il tappo.
  8. Immergere nuovamente la bottiglia in acqua bollente per sigillarla per 10 minuti.
  9. Lasciare raffreddare per alcune ore a temperatura ambiente (noi l’abbiamo lasciata tutta la notte).
  10. Servire aggiungendo acqua a piacere

Juliette

Advertisements